Publicat in martie 4, 2013 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Pactul Ribbentrop-Molotov sau de ce suntem boicotati de Germania…


Eforturile Romaniei de a scapa de sub influenta Moscovei, au inceput sa se defineasca inca de pe timpul lui Gheorghiu Dej, insa s-au concretizat, dupa distinctul moment Praga 1968. De atunci, si pana astazi, Kremlinul s-a straduit sa nu permita celei mai apropiate tari de frontierele sale strategice, Romania sa intre pe deplin in armonia legislativa si guvernamentala a lumii libere.

Dupa devenirea noastra, ca partener strategic S.U.A si N.A.T.O relatiile politice, economice si militare au fost si inca sunt atent monitorizate de catre autoritatile rusesti, din teama apropierii firesti dintre tara noastra si Republica Moldova, tinuta in sah de abuzivul guvern de la Tiraspol. Pentru o atenta documentare va propun sa parcurgeti documentarul:

Revenind la ostilitatea Germaniei impotriva aderarii noastre la spatiul Schenghen, ar trebui sa tinem cont de un paradox istoric: desi atat comunismul cat si nazismul au fost condamnate si judecate public, funebrul pact Ribbentrop-Molotov  este in vigoare si astazi.

Daca adaugam ca ingredient, faptul ca actualul cancelar Angela Merkel provine din RDG si ca Vladimir Putin a fost rezidentul KGB la Berlin, am putea trage concluzia ca anumite intelegeri bi-polare au ramas in vigoare. Faptul ca astazi, dupa ce Romania a finalizat cu succes toate cerintele tehnice de integrare in spatiul Schenghen, dar se vede pusa la zid de Germania  imi intareste banuiala ca gazul ieftin si relatia privilegiata cu Moscova, costa Germania anumite servicii directe, Romania ramanand una dintre mizele geostrategice ale Moscovei.

Cred ca adevaratele motivatii ale refuzului Germanei, tin mai degraba de intelegerile oculte decat de realitatile politico-administrative.

Fara nici o intentie de a aluneca in Teoria Conspiratiei, intreb de ce un pact cu consecinte atat de dezastroase pentru Europa, precum pactul Ribbentrop-Molotov, continua si astazi sa-si deruleze efectele?