Publicat in noiembrie 17, 2015 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

O simpla radiografie a sistemului romanesc: ingrijorari si perspective


Trei principii de baza ale democratiei pe care politicienii romani nu le cunosc:

 1. Politicienii au un singur sens ontologic, cel de slujire a comunitatii, iar pentru asta ei trebuie sa fie in consens cu credintele, nazuintele si simtamintele natiunii.
 2. Clasa politica este indreptatita, doar atunci cand duce la indeplinire vointa poporului si un doar a unor interese de grup partinice.
 3. Contactul dintre politicieni si populatie, intr-o tara democratica se face prin mass-media, iar aceasta trebuie sa oglindeasca interesul public pentru informare si analiza, nu agenda secreta a patronului.

Trei  dorinte ale poporului roman pe care politicienii le ignora:

 1. Romanii se declara ca fiind crestini, patrioti, europeni si investesc cu incredere institutii precum Biserica, Armata, Scoala, Justitia, Familia.
 2. Modelul pe care doreste sa-l urmeze este cel Occidental, dar nu este atras de propuneri prea libertine cum ar fi legalizarea casatoriei gay si respinge ideea eutanasierii.
 3. O clasa politica supla, competenta si eficienta, fapt relevat si de Referendumul din 2009 in care a solicitat parlament unicameral cu 300 de membri.

Trei adevaruri tulburatoare pe catre politicienii le ascund metodic:

 1. Viata politica, economica si sociala din Romania este marcata de sistemul de interese si relatii nascute in vechile structuri ale partidului comunist si ale securitatii ceausiste si kgb-iste.
 2. Patronii mass-media sunt conectati la fluxurile financiare dirijate de acest sistem.
 3. Partidele politice din Romania sunt structurate ca niste organizatii de crima organizata, iar accesul la butoanele puterii se face exclusiv pe criteriul obedientei, loialitatii si discretiei absolute.

Trei consecinte catastrofale pentru Romania:

 1. Lipsa decomunizarii si a lustratiei, precum si impiedicarea celor acuzati de coruptie si condamnati pentru fapte penale sa mai faca parte din sistemul politic si administrativ din Romania au influentat extrem de negativ economia nationala.
 2. Majoritatea antreprenorilor din economia privata provin din vechile structuri ale partidului comunist si din fosta securitate si au pervertit inca din 1990 toate mediile care definesc un stat european functional.
 3. In intestinele sistemului romanesc sunt activi agenti de influenta care fac jocurile Rusiei, al carui interes este mentinerea tarii noastre intr-o zona gri.

Trei perspective ingrijoratoare:

 1. Progeniturile acestor cripto comunisti si securisti au fost initiati in arta jafului, iar capitalismul pe care-l practica este bazat exclusiv pe frauda si exploatare, rafinandu-si metodele.
 2. Mass-media patronata de fosti securisti creaza grave distorsiuni in comunicarea de informatii catre public, exceland in manipulare, propaganda si dezinformare, instigand la conflicte sociale si chiar violenta cu unicul scop de a proteja interesele mafiote ale vechilor structuri.
 3. In aparatul de Justitie exista in continuare indivizi corupti si santajabili care au ca misiune primordiala salvarea stapanilor lor care ii finanteaza.

Trei solutii salvatoare:

 1. Desecretizarea arhivelor PCR, DSS si DIE
 2. Judecarea generala a crimelor comunismului
 3. Cinstirea memoriei celor care s-au opus totalitarismului..

Simpla rostire a adevarului are darul de a spulbera esafodaje de minciuna care tin Romania intr-o dimensiune diabolica, nedreapta si nefireasca!